Wat Is BCAA En Wat Doet Het Voor Je Lichaam?

BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. De enige mogelijkheid om aan BCAA’s te komen is door externe bronnen, denk bijvoorbeeld aan BCAA poeder.

We hebben namelijk te maken met essentiële aminozuren. Onze lichaam kan deze dus niet zelf aanmaken. Ik informeer je graag over BCAA’s en wat het doet voor je lichaam.

Wat is BCAA?

Zoals je hier boven al kon lezen staat BCAA voor Branched Chain Amino Acids. BCAA bestaat uit drie essentiële aminozuren. De eerste aminozuur is leucine, ten tweede isoleucine en tot slot valine. Deze drie aminozuren zijn onmisbaar om eiwitten aan te maken in het lichaam. Deze eiwitten zijn belangrijk omdat ze verantwoordelijk zijn voor spieropbouw.

BCAA voordelen

Een mooi voordeel van BCAA is dat spierafbraak minder snel de kans krijgt. BCAA zorgt voor voeding die direct opneembaar is voor je spieren. Ook zorgen BCAA’s ervoor dat spieren na een harde training goed kunnen herstellen en zal vetvrije spiermassa op het gebied van de groei worden bevorderd. Spierweefsel zal zich op een goede manier kunnen ontwikkelen en daarnaast voorzie jij je lichaam ook van voldoende bouwstenen zodat nieuwe eiwitten de kans krijgen.

Hoe neem je BCAA in?

Als je graag BCAA wilt innemen, vraag jij je waarschijnlijk af hoe je dit het beste in kunt nemen. De meeste mensen kiezen voor BCAA poeder. Deze poeder kun je innemen tijdens of na je training. Als je kiest voor een capsule of pil, dan neemt dit meer tijd in beslag. Voor dat je deze in kunt nemen, zal het namelijk goed moeten oplossen. Met poeder heb je dit probleem niet en kun je het direct nemen. BCAA’s moet je tijdens een training innemen, dus de snelheid van de inname is hierbij zeker belangrijk. Op deze manier kun jij je spieren voorzien van directe energie.

Share:

Geef een antwoord