kokosolie gezond

6 Redenen Waarom De Verzadigde Vetten In Kokosolie Zo Gezond Zijn

Als er één voedingsmiddel is dat onterecht werd gedemoniseerd in het verleden, dan is dat wel kokosolie! Kokosolie leek vooral zo ongezond, vanwege het zeer hoge percentage aan verzadigde vetten.

Inmiddels weten we nu dat verzadigd vet zo slecht nog niet is. Bovendien is kokosolie uitermate geschikt om in te bakken.

In dit artikel geef ik 6 redenen waarom de verzadigde vetten in kokosolie zo gezond zijn. (meer…)

omega 6

Hoe Zit Het Met Omega 6 Vetzuren? Ontdek 4 Gezonde Aanbevelingen

Als je de gezondheidsblogs volgt dan ben je ongetwijfeld op de hoogte van het advies om meer omega 3 te gebruiken en minder omega 6 vetzuren. In het kort komen deze adviezen er op neer dat we minder omega 6 vetzuren moeten eten en meer omega 3 vetzuren, dit omdat er een balans moet zijn tussen omega 3 en omega 6 vetzuren.

Voor een goede balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren is de optimale verhouding 1 op 2, terwijl dit in westerse landen 1 op 25 is (daarover verderop meer). Hierdoor zijn omega 6 vetzuren de laatste jaren in het verdomhoekje te komen zitten, wat echter maar deels terecht is.

In dit artikel zullen we uiteenzetten hoe het precies zit met omega 6 vetzuren en waarom het verdomhoekje niet helemaal terecht is. (meer…)

metabool syndroom

Metabool Syndroom: Insulineresistentie Verbeteren Met 3 BehandelTips

Bijna iedereen in de westerse maatschappij heeft in meer- of mindere mate een insulineresistentie opgebouwd, ook wel het metabool syndroom genoemd. Dit is natuurlijk hartstikke zorgwekkend, al zijn er hier maar weinig mensen van bewust.

Met ons ‘normale’ dagelijkse snack- en eetgedrag worden we nou eenmaal steeds ongevoeliger voor het belangrijke hormoon insuline. Het gevolg daarvan is dat je sneller vet opslaat en dus dikker wordt.

Ook zorgt dit voor een versnelt verouderingsproces, waardoor men eerder ziek wordt.

Een goede gevoeligheid voor insuline is een voorwaarde voor een slank en gezond lichaam. In dit artikel leg ik uit hoe deze ongevoeligheid ontstaat, welke symptomen hierbij naar voren komen en hoe je het zelf het metabool syndroom kan behandelen. (meer…)